Om oss

 

Agneta och Bengt Rådman sålde nyligen företaget vidare till Ulrika Eliasson och Erik Davis som kommer att driva företaget vidare i samma anda men flytta tillverkningen av skon Luddan med mera till Bollnäs i Hälsingland under våren 2018.

Luddan

är en extremt varm och lätt sko i ullfilt med skinndetaljer och cellgummisula. Den tillverkas i str 22-50 på ett hantverksmässigt sätt enligt gammal tradition. Agnetas far Jonas Lundhag som grundade Lundhags Skomakarna AB i Järpen, lärde henne göra Luddor 1994. Hon delger nu sin kunskap vidare till Ulrika & Erik med personal.

kvalitet och närhet – Vi finns inte längre bort än ett telefonsamtal.

Eftersom vi har egen tillverkning i varje detalj kan vi ställa om produktionen på kort varsel efter vad som efterfrågas. Vi tillverkar Luddor upp till str 55, enligt speciella önskemål som till exempel längre öppning, kardborreband med vändsölja och efter ortopedbeställningar. Vi reparerar även skor och kan byta till exempel sulor som slits hårdare än skon som håller i många år.

Ull och skinn

Ullfilten är grå eller svart men skinndetaljerna finns i flera färgkombinationer efter kundens önskemål. Luddan tillverkas även helt klädd i älg- eller nötskinn eller klädd i mönstertickat ylletyg.

Skinnhantverk

Vi har egen tillverkning av skinnhantverk i älgskinn och ullpilé. Tumhandskar och tofflor till stora och små. Rid- och kuskhandskar, kaffepåsar, kaffepannpåsar, hattar, fiskevästar och skinnförkläden.

Bilder från Skofabriken