om oss

Agneta o Bengt MI7A9244

Agneta och Bengt Rådman driver företaget Winter Life AB i Jämtland, Sverige med egen tillverkning av skon, Luddan.

Luddan

är en extremt varm och lätt sko i ullfilt med skinndetaljer och cellgummisula. Den tillverkas i str 22-50 på ett hantverksmässigt sätt enligt gammal tradition. Agnetas far Jonas Lundhag som grundade Lundhags Skomakarna AB i Järpen, lärde henne göra Luddor 1994. Tillverkningen av Luddorna sker numera i den lilla byn Kallsta i Jämtland, 3,5 mil norr om Östersund.

kvalitet och närhet – Vi finns inte längre bort än ett telefonsamtal.

Eftersom vi har egen tillverkning i varje detalj kan vi ställa om produktionen på kort varsel efter vad som efterfrågas. Vi tillverkar Luddor upp till str 55, enligt speciella önskemål som till exempel längre öppning, kardborreband med vändsölja och efter ortopedbeställningar. Vi reparerar även skor och kan byta till exempel sulor som slits hårdare än skon som håller i många år.

Ull och skinn

Ullfilten är grå eller svart men skinndetaljerna finns i flera färgkombinationer efter kundens önskemål. Luddan tillverkas även helt klädd i älg- eller nötskinn eller klädd i mönstertickat ylletyg.

Skinnhantverk

Vi har egen tillverkning av skinnhantverk i älgskinn och ullpilé. Tumhandskar och tofflor till stora och små. Rid- och kuskhandskar, kaffepåsar, kaffepannpåsar, hattar, fiskevästar och skinnförkläden.

Bilder från Skofabriken